Delavnice

 

Fungalist vam nudi tudi krajša izobraževanja. Te delavnice temeljijo na postopkih in opremi, ki so dostopni vsakemu. Ne glede na bivalno okolje, lahko na podlagi pridobljenih informacij, brez posebne opreme, vsak vzgoji svoje gobe v priblizno 21 dneh. Delavnice se izvajajo na Dolenjskem, v Novem mestu in občasno na različnih lokacijah po Sloveniji.

 

Na ločenih delavnicah predstavimo tri tipe gojenja:

Gojenje na slami

Gojenje na deblih

Gojenje v gredah

Delavnice

Prihajajoče delavnice

Delavnica gojenja gob na Sredgori

 

18.3.2023
Sredgora

Podrobnosti

Button

Sredgora je čudovita zapuščena vasica v osrčju Kočevskega roga, kjer gostitelji tokratne delavnice na ostankih stare kočevarske hiše ustvarjajo magično prihodnost tega kraja. Skupaj bomo to zgodbo začinili z delavnico gojenja gob. Na tem dogodku se bomo učili enostavne pridelave gob. Namenjena je tistim, ki želite samooskrbo oplemenititi tudi s to vejo pridelave in si zagotoviti sveže gobe skozi celo leto. Postopki, ki jih bomo obravnavali so primerni za vsakogar in zahtevajo le najosnovnejše materiale in orodja, ki so dostopna z zelo nizkim finančnim vložkom.

 

Obravnavani bosta dve metodi – gojenje gob na slami in na deblih, ki se bosta delili na dva dela – dopoldanski in popoldanski. Možno se bo udeležiti obeh skupaj ali pa vsake posebej.
Vsak izmed udeležencev bo lahko s sabo odnesel substrat iz slame, cepljen z bukovim ostrigarjem, ki si ga bo sam naredil na delavnici.

Udeleženci delavnice bodo imeli na razpolago enkraten 20% popust na Fungalistove izdelke (mozniki preraščeni z micelijem, micelij na žitu, Goboks,…)

 

Rezervacija bo potrjena po poravnani pristojbini. Delavnica bo izvedena ob minimalno 5 udeležencih. V primeru slabega vremena pa se delavnica prestavi.

Gojenje na slami ob 10:00

59€

 

Gojenje na deblih ob 13:15

59€

 

Skupaj

95€

 

Predviden zaključek 15:30

Delavnice