Delavnice

 

Fungalist vam nudi tudi krajša izobraževanja. Te delavnice temeljijo na postopkih in opremi, ki so dostopni vsakemu. Ne glede na bivalno okolje, lahko na podlagi pridobljenih informacij, brez posebne opreme, vsak vzgoji svoje gobe v priblizno 21 dneh. Delavnice se izvajajo na Dolenjskem, v Novem mestu in občasno na različnih lokacijah po Sloveniji.

 

Na ločenih delavnicah predstavimo tri tipe gojenja:

Gojenje na slami

Gojenje na deblih

Gojenje v gredah

Delavnice

Prihajajoče delavnice

Kmalu

Tokratni gostitelj delavnice je Zeliščarski zavod Grgarske ravne. Zavod je usmerjen je k širjenju uporabnih znanj, izobraževanju, delavnicam, tečajem, promocijam dobrih praks, širjenju trajnostnih produktov, samooskrbi ipd.
Prednostno se ukvarja s prenašanjem tradicionalnih znanj, naravne in kulturne dediščine, v kar je zajeto poznavanje rastlin in gob, ki nas obdajajo, tako divje rastočih, kot gojenih.
Tokrat združujemo moči in vam ponujamo fungalističen dogodek, kjer se bomo učili enostavne pridelave gob. Kulinaričnih in zdravilnih. Namenjena je tistim, ki želite samooskrbo oplemenititi tudi s to vejo pridelave in si zagotoviti sveže gobe skozi celo leto. Postopki, ki jih bomo obravnavali so primerni za vsakogar in zahtevajo le najosnovnejše materiale in orodja, ki so dostopna z zelo nizkim finančnim vložkom.

Obravnavani bosta dve metodi – gojenje gob na slami in na deblih, ki se bosta delili na dva dela – dopoldanski in popoldanski. Možno se bo udeležiti obeh skupaj ali pa vsake posebej.

Vsak izmed udeležencev bo lahko s sabo odnesel substrat iz slame, cepljen z bukovim ostrigarjem, ki si ga bo sam naredil na delavnici.

Udeleženci delavnice bodo imeli na razpolago enkraten 20% popust na Fungalistove izdelke (mozniki preraščeni z micelijem, micelij na žitu, Goboks,…)

Rezervacija bo potrjena po poravnani pristojbini. Delavnica bo izvedena ob minimalno 5 udeležencih in največ 10.

Gojenje na slami ob 10:00

59€

 

Gojenje na deblih ob 13:15

59€

 

Skupaj

95€

 

Predviden zaključek 15:30

Delavnice