O nas

Mlado podjetje, usmerjeno k ozaveščanju za samooskrbo z gobami v urbanem in podeželskem okolju. Fungalist ti preko lastnih izkušenj in občutenj poskuša pokazati, da za vzgojo gob niso potrebni temni tuneli, temveč le potreba po nečem novem. Fungalist skrbi za odpravljanja tabujev na tem področju in prikazuje preproste načine pridelave, da približa gojenje gob tudi tistim, ki so spremljali ta način pridelave hrane le od daleč in tistim, ki so v njem videli proces, izven dosega svojih zmožnosti. Sledi trendom in stremi k dvigovanju teh.

Z inovativnimi izdelki in navdihujočimi delavnicami širi gobji entuziazem – da širnemu svetu pove, da vsaka goba prinaša svojevrsten zdravilni ali kulinarični orgazem.

Cilj je, uvedba gojenja gob v gospodinjstva, ki namenijo velik del pozornosti v lokalno, oziroma lastno pridelano hrano in podpora podjetjem, katerih dejavnost so gojenje, predelava in trženje gob. Prizadevanje podjetja temelji tudi na razširitvi poznavanja eksotičnih vrst gob in približevanje ideologije o gojenju gob kot sprostitveni metodi.

About

Kontakt

 

Fungalist, Miha Grulja s.p.
Na lazu 9
8000 Novo mesto

+386 40 742 575
info@fungalist.si